YesYesNo Connecting Light: Hadrian’s Wall

Hadrian’s Wall: een heerlijk gebied om op vakantie te gaan. Als u dan ook nog zo iets fantastisch als  YesYesNo Connecting Light kunt zien,  bent u een zondagskind!

Ontworpen door een kunstenaarscollectief in New York: een fantastische licht installatie, die over de hele lengte van Hadrian’s Wall te zien zal zijn op 31 augustus en 1 september.

Een serie ballonnen die door interne LED lampjes verlicht worden, vormen een lijn van pulserende kleuren. De wisselende kleuren reageren op boodschappen die over de muur gestuurd worden.

Wat eens een beschermende grens tegen de verschrikkelijke Picten (of eigenlijk gewoon de Schotten)  was wordt nu een lijn van communicatie. Een fantastisch idee!

’s Avonds als het wat begint te schemeren zal de installatie heel goed te zien zijn. Dat kan  in verschillende musea, bezienswaardigheden en parkeerplaatsen langs de muur en de toegang is gratis.

Kunt u er niet bij zijn, zoals ik? Met digitale media kunt u het ook zien en er zo  toch een beetje bij zijn!

Klik op  meer informatie om er nog veel meer over te lezen.

Voor diegenen, die er echt naar toe willen, heb ik nog een aantal prima accommodatie adressen, zoals een B&B, vakantiewoningen en een hostel/bunkhouse. U kunt vanaf dat adres lopend naar één van de daar toe aangewezen plekken dit lichtfenomeen bekijken. Klik op Hill Farm om te zien hoe het er uitziet en wat de kosten  zijn.

Wilt u liever een 10 daags reisje maken in Hadrian’s Wall Counrty en er meteen een programma bij met wandelingen, bezienswaardigheden en gedetailleerde kaarten? Klik dan op Terug naar de Romeinen in Hadrian’s Wall Country.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reis nieuws, Tips en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.