Een compleet nieuwe ervaring voor een doorgewinterde reisleidster Groot-Brittannië!

Voorafgaand aan de HBM beurs in Wembley op maandag 19 en dinsdag 20 maart, waar wij als touroperators (de kopers) afspraken hadden met allerlei zelfgekozen partijen uit Groot-Brittannië  (de verkopers) gingen we op uitnodiging van Visit Britain op een fam. trip door Yorkshire.

Vanaf het vertrek uit Rotterdam Europoort op donderdag 15 maart t/m het einde van de trip op zondag 18 maart volgden we onze fantastische vertegenwoordiger van Visit Britain Marieke van Dijl, die alles perfect had geregeld, waarvoor nogmaals dank!

We raceten in onze privé cab met chauffeur van oost naar west en van noord naar zuid om bliksembezoeken te brengen aan allerlei bekende, maar ook voor ons onbekende bezienswaardigheden in beautiful Yorkshire.

Wat zagen we allemaal in die paar dagen?

Het schitterende Sculpture Park in Wakefield, waar naast al het moois dat er normaliter al is momenteel ook nog een Miro tentoonstelling te bewonderen is.

De prachtige Shibden Mill Inn op een idyllische locatie waar we een eerste klas lunch kregen aangeboden.

The Mother Shipwell Cave, waar een ‘ziener’  geboren werd, die veel juiste voorspellingen deed.

Het Erfgoedstadje Saltaire, waar toevalligerwijs ook een tentoonstelling was van David Hockney,  erg ‘hot’  op dit moment.

De stoomtrein in The Yorkshire Moors, waarvan het stationnetje gebruikt werd in één van de Harry Potter films.

In Whitby het dorpje van Captain Cook, maar waar ook Dracula tot leven gebracht werd, liepen wij stralend, maar wel  een beetje ‘embarrassed’  langs de lange rij wachten zo The Magpie Inn binnen voor een eersteklas Fish and Chips.

En het bijzondere was, dat we als makke lammeren alles deden wat ons verteld werd, altijd op tijd op de afgesproken plaats waren en alles over ons heen lieten komen:  de ideale deelnemers van een groepsreis!

Het was bijzonder om te ervaren dat een ander helemaal bepaalt wanneer, waar en wat plaatsvindt, maar ik kwam er ook al snel achter dat deze manier van vakantie nog niet ‘ my cup of tea’ is.

Ik blijf daarom voorlopig nog maar even aan de andere kant staan, maar heb me wel voorgenomen dat ik mijn gasten tijdens mijn eigen reizen misschien wel wat meer eigen inbreng en ruimte zou moeten geven.  Een leerzame ervaring!

Wilt u met deze ‘newborn’  reisleider mee op een reis? Klik hier voor een heerlijke 8 daagse cultuur en wandelreis door noordwest Ierland of hier voor een 9 daagse reis door de Magische Hooglanden van Schotland.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Reisverslagen Engeland en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.