7 maart 2012

De Olympische Spelen 2012

Begint de Olympische koorts toch te komen, maar je bent bang dat er geen of alleen absurd dure accommodatie  te vinden is?

Stop maar met piekeren, want er zijn nog genoeg mogelijkheden!
2012 is in Groot-Brittannië bestempeld tot “het jaar van de creativiteit” en onderstaande zeer creatieve oplossingen maken duidelijk dat dat een goede keuze is geweest voor dit Olympische jaar.

  • In London en andere steden waar wedstrijden plaats vinden worden allerlei terreinen omgetoverd tot campings.
  • Britten gaan zelf in hun schuur wonen en verhuren hun huis, zolderkamers, kelders en tuinhuisjes.
  • Overal in het land zijn op campings tenten, woonwagen, tipi’s, kata’s en boomhutten te huur.
  • De veerboot maatschappijen bieden een nachtelijke overtocht met hut aan, zodat je de hele dag bij een evenement kunt zijn en de volgende nacht weer terug gaat. De vertrektijden op de terugreis zijn zelfs verschoven naar een later tijdstip, waardoor je nog wat langer kunt genieten.
  • Busmaatschappijen bieden dagtrips aan met ’s avonds vertrek uit Nederland en ook ’s avonds weer terug, dus ook hier ben je een hele dag op de plek waar je wilt zijn.
  • De beste oplossing is natuurlijk om gewoon het Kanaal over te zwemmen, dan heb je de tijd helemaal aan je zelf. Bovendien ben je dan toch al van top tot teen in het vet gezet opdat je het niet koud zult krijgen, dus hoef je je ook niet te bekommeren om onderdak!

Er zijn ook diverse wedstrijden, die je gratis bij kunt wonen. Je hoeft waarschijnlijk alleen maar een gevecht te leveren om een goede plek te veroveren.

Wil je naar een wedstrijd waar je wel toegangskaarten voor nodig hebt? Bel of mail me en waarschijnlijk kan ik via ‘warme’ contacten nog wel het een en ander voor elkaar krijgen.

In bijgevoegde link staan alle wedstrijden met tijd en plaats vermeld.

Lukt het uiteindelijk toch niet om er zelf bij te zijn? Installeer je samen met een hele groep voor de tv met een zak chips, het liefst natuurlijk “salt and vinegar” en “a pint of beer” en schreeuw je longen uit je lijf om de sporters aan te moedigen. Het grote voordeel is ook nog eens, dat je dergelijke gezellige bijeenkomsten eindeloos kunt herhalen, zonder in enorme financiële problemen te komen.

Over Tina Somberg-Buiks

Enthousiaste Groot-Brittannië reiziger en vooral Schotland fan en ervaren reisleidster. Samensteller van reizen voor individuele reizigers op eigen gelegenheid . De passie voor dit land is ontstaan tijdens de reizen door de prachtige landschappen, de ontmoetingen met de vrij excentrieke bewoners, de bezoeken aan de talloze musea en bezienswaardigheden en de studie Engels MO-A, MO-B en uiteindelijk de doctoraal studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.